Budjetilla Portugalissa ja Espanjassa

arttu / Travel book / / 0 Comments / Like this

Ajankohta

16. – 21.4.2016

Sijainnit

Faro, Portugali – Sevilla ja Fuge eli Fuengirola, Espanja – (Berliini, Saksa)

Majoitukset

Majatalot + vuokra-asunto

Budjetti

Lennot: 120e
Bussit/Junat: 50e
Majatalot: 60e
Päiväbudjetti: 25e (ruoka, juoma, kevyt kuositus jne.)

Faro

Poikkeuksellisen edullinen matka Euroopan eteläisiin kaupunkeihin tyyliltään kaupunki- ja rantaloma.

travelservice

Reissu alkoi erittäin edullisella 27 euron Czhech Airlinesin (Travel Service) “tilauslennolla” Helsingistä Portugalin Faroon, kyseinen 737-900 lentelee ympäri Eurooppaa ilman vakituista reittiä. Henkilöstö näytti vähän väsyneeltä/hakatulta ja sain itselleni kolme kokonaista riviä (A-F) koneen etuosasta. Faro on Portugalin eteläisin kaupunki ja tätä ympäröi meren suuntaan pääosin suosto. Kaupungista löytyy vanha kaupunki ja linnoitus Castle of Alvor. Myös ranta on upea, mutta tänne on noin 20 minuutin matka keskustasta. Paikallisbussilla pääsee hintaan 2.22 €.

Ensimmäinen ja tärkein havaintoni Farosta oli ystävällinen, mutta jokseen vakava ilmapiiri. Maan talouskriisi on selkeästi nähtävissä katukuvassa, jossa vanhojen liiketilojen ikkunat laitettu paskaks, rakennukset ja tiet eritttäin huonossa kunnossa sekä seinämät täynnä rumaa tagia. Hintatasoltaa Faro on edullinen, esimerkiksi lounas/illallinen: ~6e, stobe: alle 3e ja kahvi euron.

Farosta on helppo matkustaa bussilla, junalla tai lentäen. Lentokenttä on halpalentoyhtiöiden suosima, joten lentäminen on moneen paikkaan on edullista. Junalla pääsee kätevästi eri puolille Portugalia ja bussilla puolestaan joko eri puolille Portugalia tai Espanjaan.

Sevilla

Jatkoin ALSA-bussilla Sevillaan Espanjan Andaluciaan, matka-aika oli noin 3 tuntia. Operoivia yhtiöitä on useita, joten kannattaa selvittää netistä edullisin. Käytin busbud.com-bussireittihintavertailua, joka vertaa hintoja eri bussifirmojen välillä halutulle reitille. Varasin oman lippuni suhteellisen myöhään ja maksoin tästä 20 euroa. Sevilla on iso kaupunki ja osaltani visiitti jäi liian lyhyeksi, sillä saavuin perille illalla ja jatkoin jo seuraavana aamuna matkaa. Illan aikana kiersin kaupungin kävellen ja ihastelin Katetdraalin, Aztecin (Game of Thronesin kuvauspaikka) ulkopuolelta ja yleistä arkkitehtuuria. En saanut oikeestaan mitään irti koko visiitistä, koska vierailu oli liian lyhyt.

Fuengirola

Sevillasta Malagaan Espanjan valtiollisella junayhtiöllä Renfellä, matka-aika oli noin 3 tuntia ja näkymät päätä huimaavat. Junalippujen hinnat riippuvat pääosin kuinka aikasin lipun varaa ja kuinka suosittu junavuoro on. Jätin junalipun varauksen viime hetkeen ja maksoin lipusta 22 euroa. Junalippu kannattaa hankkia Renfen omalta nettisivulta, välittäjät usein lisäävät hintaan 5 euroa (kuten spanrail.com), tämä pätee myös monissa muissa palveluissa. Poikkeuksena välittäjien kautta voi toisinaan saada edullisemmin, kuten esimerkiksi lentoliput. Tästä syystä suosittelen  käyttämään lippuvarauksessa kumpaakin palvelua: ensin tarkastaa hinnan välittäjän tai vertailupalvelun kautta, jonka jälkeen tarkastaa hinnan itse palveluntarjoajalta.

 

2016-04-18 17.51.57
Vuorten antennit kohoavat reiluun 1000 metriin merenpinnasta. Maastopyörällä kiipeäminen ylös on normaalisti illan projekti, mutta omalla kohdalla kesti kaksi päivää, koska ensimmäisenä päivänä ketjut hajosivat vähän ennen Mijasta, eikä työkalut messissä. Lugar Sierra Blanca, 5 – 29631 Benalmádena, Málaga, Spain

 

Saavuin Malagan keskustaan vasta maanantaina iltapäivästä ja jatkoin paikallisjunalla Cercanías Málaga Fuengirolan Los Bolichesiin, jossa vuokrakämppä sijaitsi. Fuengirola on käytännössä Suomen eteläisin kaupunki, sillä pelkästään Fugessa asuu pysyvästi tuhansia suomalaisia (koko Costa del Solin alueella kymmeniä tuhansia.) Fugessa toimii myös monet suomalaiset yritykset sekä kaksi suomenkielistä paikallislehteä: Olé ja Fuengirola. Fugessa sopii chillailla, juhlia tai vaikka vauhtiaktiviteetit. Chillailuun sopii kilometrien pituinen aurinkoranta, terassit tai vaikka rantapalmujen väliin köytetty riippumatto. Juhliminen onnistuu alueen sadoissa eri ravintoloissa ja alkoholin verotus on alhainen, joten olut/viini ja jos toinenkin saattaa maistua. Costa Del Sol on maastoltaan vuoristoinen, joten hyvää vauhtia saa vaikka maastopyöräillessä tai vaeltaessa alueen vuorille. Alue on itsessään vanhaa kalastajakylää, mutta nykyisin massiivinen turistirysä. Samalla myös eri maista alueelle pysyvästi muuttanut väestö luonut mielenkiintoisen monikulttuurin kehdon.

 

DSC_0027
Näkymä Los Bolichesin lähiön kattoterassilta

Paluulento oli Malagasta Berliinin Tegelin kautta Helsinkiin. Air Berlin tarjosi tämän edullisimman vaihtoehdon hintaan 93e, joten lennoista muodostui yhteensä 120e, ja päälle dösä ja junat 50e, tekee logistisiin kuluihin yhteensä 170e.

 

Laskeutuminen Helsinki-Vantaalle

Leave a Reply