Espanja, Barcelona, Sónar…rakkautta!

arttu / Travel book / / 0 Comments / Like this

Ajankohta

15. – 19.6.2016

Sijainti

Barcelona, Espanja

Majoitus

Cool&Chic, L’Hospitalet de Llobregat

Budjetti

Lennot: 190e
Bileliput: 225e (Sónar, AfterlifeLouLou Records Showcase After Party)
Bussit/Junat/Taksit: 50e
Majatalo: 100e
Päiväbudjetti: 60e

Sónar Festival 2016

Matkan päätarkoitus oli päästä nauttimaan Barcelonassa vuosittain järjestettävästä Sónar-festivaalista, joka kestää kolme päivää torstaista sunnuntaiaamuun. Sonar jakautuu päivä- ja iltatapahtumaan: Sónar by day ja Sónar by night, jotka sijaitsevat eri venueissa melkein Barcelonan keskustassa. Musiikki on pääosin elektronista ja edustaa vaihtoehtoisia musiikkityylejä. Osanottajia on vuosittain keskimäärin noin 100 000 henkeä vajaasta sadasta maasta.

Tämä oli ensimmäinen kerta, kun osallistuin Sonareille ja arvioni on täysi 5/5, miksi? Voi selvästi huomata, että järjestäjällä on jo 20 vuoden kokemus festivaalien järjestämisestä, koska yksinkertaisesti kaikki toimi. Vessoihin ei joutunut jonottamaan, sisääntulotarkastukset sujuivat moitteetta (vaikka ihmisiä oli PALJON), henkilökunta oli ystävällistä ja hintataso kohtuullinen. Loistavin ominaisuus järjestelyissä oli Sonar cashless-rannekkeet, joille tuli ladata rahaa. Rannekkeilla puolestaan pystyi maksamaan juomat, ruoat ym. festivaalialueilla, ja näin ollen tiskeillä ei ollut ylimääräistä sähläämistä rahojen kanssa.

A photo posted by Arttu Uskali (@arttuska) on

 

Lineup oli mielestäni mitä loistavin https://sonar.es/en/2016/artists ja vaikka suuri osa esityksistä tuli nähtyä, niin silti niin monta esitystä jäi välistä samanaikaisen esiintymisslotin takia. Pakko antaa erityismaininta omille suosikeille: Ata Kak, Acid Arab, Craze, Ed Banger House Party, James Blake, John Talabot, Kenny Dope, Kerri Chandler, Santigold ja Oneohtrix Point Never. Yllätyksekseni sain huomata, että lineupista löytyy myös moni Flow festivaalien tämän kesän esiintyjistä, siellä uudestaan!

Suosittelen tapahtumaa ja itse Sónar-viikkoa jokaiselle teknoharrastajalle vähintään kerran elämässä.


 

Loud-Contact: Afterlife

Barcelona ja Sonar-viikko: niin paljon hyvää, mutta mukaan mahtuu myös täyttä paskaa. Vaikka Sonar on jo 20 vuoden ajan ollut viikon päätapahtuma, niin samaan aikaan järjestetään yhä kasvavissa määrin lukuisia eri off-sonar varjotapahtumia, joista mm. Afterlifeen päätimme ottaa osaa.

https://www.residentadvisor.net/event.aspx?795204

Kyseessä oli Loud-Contactin järjestämät iltabileet nimeltä Afterlife, joka järjestettiin historiallisessa Plaza Mayor de El Poble Espanyol. Kävin tässä venuessa viimeksi uudenvuodenpäivänä tapahtumassa nimeltä A Night Called Techno, jossa soittamassa olivat mm Oscar Mulero ja Speedy J. Yksi elämäni upeimmista bileistä koska musiikki, miljöö ja ihmiset.

Tämän tapahtuman osalta venue ja esiintyjät: Ame, Dixon, Marcell Dettmann, Monoloc, Recondite ja Tale of Us houkuttelivat ostamaan 45-euron ennakkolipun tapahtumaan, mutta tämä oli suuri virhe. Saavuimme paikalle noin tunnin ovien avaamisen jälkeen ja jouduimme noin kilometrin pituiseen jonoon. Jono liikkui tehokkaasti ja pääsimme nopeasti sisään, mutta tästä eteenpäin odottivat yllätykset.

Musiikki oli alusta alkaen hyvää, mutta ikäväkseni sain todeta että se soi aivan liian hiljaisella. Juomatarjoilu oli hoidettu poleteilla, joita piti ostaa vähintään 10 eurolla, näitä ei voinut vaihtaa takaisin käteiseksi eivätkä ne menneet järkevästi hintojen kanssa tasan. Pieni olut (0.33) kustansi 7,5 euroa  ja pieni vesi (0.25) 4 euroa. Tapahtumajärjestäjä ei ollut myöskään osannut varautua riittävällä määrällä vessoja, sillä jo tunnin päästä vessoihin oli kilometrien jonot ja näihin joutui jonottamaan melkein tunnin, päätin tässä vaiheessa luopua oikeudestani virtsata. Muutaman tunnin jälkeen päätimme palata takaisin Sonareille, mutta alueelta oli mahdotonta päästä ulos. Kävimme läpi yli kolme uloskäyntiä, joista jokaisella näistä ohjattiin aina seuraavalle uloskäynnille (ns ikuinen luuppi.) Lopulta löysimme tiemme ulos epämääräisestä sivuovesta, jossa meiltä leikattiin rannekkeet irti, jotta emme pääsisi takaisin alueelle. Olen kiertänyt lukuisia bileitä ja nämä oli mielestäni pelkkää rahastusta ja huonoiten järjestetty tapahtuma koskaan.

Loulou Records Showcase After Party

Kyseiset bileet olivat ehkä hieman kaukaa haetut, mutta ihan toimivat. Sonareiden osalta viimeinen esiintyjä oli lopppuillasta Kenny Dope, eikä festarit tarjonneet enää torstaiyölle menoa, joten jouduimme hieman tutkailemaan varjotapahtumien tarjontaa. Alkuperäinen suunnitelma oli viettää loppuilta Afterlifen puolella, mutta koska kyseiset bileet olivat niin perseestä, joten etsimme vaihtoehtoiset bileet.

https://www.residentadvisor.net/event.aspx?827836

Bileet järjestettiin pienellä W-H-klubilla (kapasiteetti noin 100 henkeä), joka sijaitsi lähellä Sonareiden päivä-venuee. Tapahtumaan osallistui suhteellisen vähän porukkaa ja meno oli aika laimeaa, mutta hatunnosto Juliet Sikoralle, joka heitti aivan mielettömän setin. Harmillisesti jalat olivat tämän jälkeen rikki ja väsymys yllätti niin ettei ollut enää mahdollista jäädä kuulemaan Sharam Jey:tä, joka aloitti heti Julietin jälkeen.

Barcelona <3

Barcelona kuuluu ehdottomasti suosikkikaupunkeihini Euroopassa. Kaupunki on mitä kaunein upealla arkkitehtuurillaan, ympäristöllään, ihmiset ovat ystävällisiä ja meno on liberaalia. Kesäaikaan kaupungissa saattaa olla sesongin takia ehkä hieman liikaa lössiä, itse viihdyn tästä syystä kaupungissa parhaiten kevät-syyskausina, jolloin on vielä lämmintä, mutta vähemmän porukkaa.

Kaupungissa on paljon nähtävää ja löytyy paljon alakulttuuria. Paikasta toiseen pääsee kätevästi vaikka metrolla, sporalla, bussilla tai polkupyörällä. Suosittelen jokaista Barcelonassa vierailevaa teknodiggaria tutustumaan RA:n tapahtumatarjontaan, yleensä joka viikko löytyy paljon tapahtumaa ja kovia esiintyjiä.

Tästä vähän fiilistä a la Ojos de Brujo:

Leave a Reply